滿載童心的可愛小物

Posted on October 18, 2012 By       1,055

【香港消息】現時的BB用品愈來愈可愛, 充滿創意及童趣, 因外形小巧趣緻, 無BB人士都可用來做裝飾物, 自娛一番。以下為各大讀者搜羅了一些可愛的BB小用品。看看下面的雞蛋盒, 猜猜藏了甚麼?

 

SOGGS雞蛋盒

由荷蘭設計的六隻彩蛋,不過唔係用嚟食,而係用嚟──穿著。讀者可能奇怪,蛋可以點著?原來,SOGGS係創意工業下之產物,由荷蘭品牌Xplorys設計之創意BB產品,得意雞蛋盒設計下原來擺放著六對色彩繽紛的短襪子,並有六種不同顏色, 花款則以星星花紋及條子紋為主,更備有男、女款式。

售價:HK $249

 

BB公仔背包

BB 揹著公仔,還是公仔揹著BB?背包上的公仔可拆下來,可讓BB當作玩具之一,到小朋友長大亦可保留。背包另有活動式長扣帶連著背包,方便隨時拆下或扣上;人多時,或小朋友剛學會走路時,可讓爸爸媽媽拉著BB不致走失。

售價:HK $329

 

玩具盒Baby gift set

睇Bubble Gum baby gift set 包裝似個玩具盒,彷彿打開盒子會見到可愛白兔、得意熊仔。期待沒有落空,毛質的確軟綿綿,公仔圖案亦可愛。Bubble Gum出產多款不同組合BB套裝,適合約0-9個月大BB穿著。不同set有不同配搭,包括:衫仔 (長/短袖)、褲仔 (長/短)、口水巾、毛巾仔、帽及襪等。備有男、女及中性款式選擇,價錢中規中矩,款式選擇多樣。

售價:由HK $ 229 起

 

側揹袋扮相機

Motif Digital Camera Case,小朋友相機側揹袋,附有長帶可斜揹,亦可手挽。

售價:$199

 

BB舊式皮箱

Motif Trunk Bag 小朋友手提包,模仿舊式皮箱,附有長帶可側揹,備有兩色可供選擇:淺啡及深啡。小朋友揹起來,必然大十分趣緻可愛。

售價:$279

 

銷售點: KIDULTHOOD  (CAUSEWAY BAY)

查詢: 21171411

K仔
熱血編輯部成員!