嘉樂公開順產湯水秘方(@o@

Posted on April 10, 2013 By       3,973

【香港消息】錢嘉樂首次當爸爸,非常痛錫愛女(Alyssa),湯盈盈較早前便晒出父女溫馨照。Alyssa「腳頭」很好,出世不久,「無敵獎門人」便驚喜回歸,邀請一眾奬老歸位,當年奬老如今榮升爸爸,初為人父的兩位奬老錢嘉樂及陳少春不脫孩童本色,竟在微博隔空玩接龍,嘉樂:「TVB個B呀,B你個頭個頭呀,頭一次做老豆個豆…….」嘉樂看似貪玩,其實照顧盈盈都可算頭頭是道,向胡楓(修哥)請教順產湯水秘方,煲俾老婆飲,SO SWEET!

 

姚樂怡留言:「今日一次過探晒兩個B TJ & Alyssa 超可愛,TJ 還望鏡頭....好專業」

早前,錢嘉樂在微博公開了胡楓(修哥)的順產湯水秘方,湯盈盈飲後頗有療效,他留言:「同大家分享一下修哥的順產湯單。預產期最後一個月,每星期一次共四次。『蔥四兩連蔥頭、瘦肉四兩、三片薑、半隻雞。十碗水煮成兩碗即可。』溫馨提示:只供參考不能保證一定有效,但盈盈飲了很好。」固勿論功效如何,老公親力親為煲湯水,老婆都一定甜到入心。

 

資料源自微博

K仔
熱血編輯部成員!