父女情濃:國邦因女兒變得開朗

Posted on February 26, 2013 By       738

國邦常在微博上載女兒生活照, 他於元宵上載此圖, 並留言:「今年來了一個新情人,祝各位元宵甜甜蜜蜜!」

【香港消息】羅敏莊與陳國邦夫妻倆早前接受傳媒訪問,談及女兒(陳禛)為他們二人帶來甚麼改變,羅敏莊大爆老公心境比以前開朗:「囡囡令到我哋好開心,好多人同我講:『你老公笑多咗好多,講多咗好多嘢!』」 父女濃情溢於言表,同時,又一個活生生例子證實「愛改變生命」。

 

 

陳國邦希望囡囡與自己有更多共同喜好,他坦言:「做咗父母之後,真係有個心想將自己既生命延續落去,而我都好想囡囡同我類近!我同太太睇電視節目好南轅北轍,佢覺得睇卡通片好開心,但我就會帶個女睇恐龍、睇霍金宇宙呢類節目。」這不難怪,與子女愈多共同嗜好,共同話題自然愈多,親子關係必然愈好。

 

 

陳國邦坦言唔希望囡囡性格太文靜似自己,他說:「當然我唔希望佢(囡囡)承襲我嘅缺點,好似太靜唔鍾意講嘢咁,幸好佢性格似阿媽,表情多多。既然佢外在已有媽媽開朗嘅性格,如果加埋爸爸內涵上嘅訓練,咁就好啦!」羅敏莊則幸福滿瀉:「 雖然有啲人講生BB係好幸福,但我覺得老公抱住個女就真係好幸福,所以我覺得阿男就應該係咁!」

 

 

資料來源: 微博及東方日報

K仔
熱血編輯部成員!