傅家俊獲囡「瞓身支持」學會抽離

Posted on February 4, 2013 By       1,274

【香港消息】香港桌球「1哥」傅家俊(Marco)一定非常掛念可愛囡囡晞媛(包包),皆因他早前隻身赴柏林打德國大師賽,首次與囡囡分隔異地。囡囡「一飛沖天」可愛床照在倫敦為爸打氣,且在媽媽微博寫著:「爸爸加油努力,一飛沖天去,Enjoy the game,我睡着支持您。」Marco雖然在大師賽中無緣捧獎杯,然而得到囡囡「瞓身支持」一定甜到入心。

 

 

 

 

接受傳媒訪問Marco口不離囡囡,更指出囡囡為他個人帶來良好的轉變。他說:「第一次做父親就打入世界排名賽決賽,這對我來說好重要,因為囡囡係我主要動力。若能喺決賽贏個錦標畀囡囡,就當係畀囡囡嘅bonus囉。其實包包出世後,我嘅練習係以往嘅三分之一,好多時冇覺好瞓;但囡囡令我喺適當時候抽離桌球,對我很有幫助。」

 

 

 

 

傳家俊微博寫著: 「最近幾個晚上她都要我這樣哄她才能睡著.....怎麼辦?頭痛」

資料源自傅家俊及波波Fu微博

K仔
熱血編輯部成員!