【期間限定 好去處】小朋友親手整熊熊~Happy New Home 工作坊

Posted on January 22, 2018 By       1,939

IMG_6715

熊全部都係熊,嶠媽屋企真係淪陷啦!被熊熊包圍住!今日又帶左芊嶠去整熊熊!今次去左位置D2 Place Two 嘅 BABiBOO 參加 《Happy New Home》工作坊,可以選 Bon Bear Workshop 或 Little Poodle Workshop!

IMG_6670

~1號寶貝 – 可愛Bon Bear

小朋友可親手製作屬於自己嘅小熊,並賦予生命給小熊,同時可以親手為小熊製造新年新服飾,共渡新年。

IMG_6724

~2號寶貝 – 傻氣Little Poodle

小朋友親手為Little Poodle製造一間專屬的狗屋仔,並為Little Poodle帶上狗帶及鈴鐺,象徵賦予生命給小狗,快快樂樂一起回家,照顧小狗的起居飲食。

IMG_6672

先選好整熊熊 / 狗狗,我地選熊熊,所以要選咩顏色嘅熊熊。

IMG_6674

最後選左淺啡色熊熊。隻熊熊未入棉花前,扁扁的,等緊小朋友餵佢食棉花!

IMG_6683

芊嶠化身成工廠小女工,幫熊熊入棉花!

IMG_6694

熊熊入滿棉花個樣,點解塊面怪怪嘅?

IMG_6704

姐姐之後會幫熊熊拉鬆返啲面皮!

IMG_6701

嶠媽為熊熊件衫設計左個靚靚牌!

IMG_6712

之後就要親手幫熊熊著返件靚靚衫,男熊熊就戴煲呔,女熊熊就戴蝴蝶結!最後加埋媽媽剛剛設計果個牌,貼係衫中間,夠哂獨一無二!

IMG_6722

最後會有張熊熊出世紙,為熊熊改返個名,出生日期就係整個日,監護人就寫小朋友,交返個照顧熊熊嘅責任比小朋友!

IMG_6732

另外,如果選左 Little Poodle 的話,小朋友就為狗狗製造一間專屬的狗屋仔,並為狗狗帶上狗帶及鈴鐺,象徵賦予生命給小狗。

================================

《Happy New Home》工作坊內容:

為小朋友增添一位新既家庭成員,給牠們一個充滿嘅家。工作坊令小朋友學習自主。分享愛。責任感。與狗仔熊仔做一世既朋友!

工作坊嘅宗旨都係一如以往,以Play、Love、Learn為主,主要想參與既小朋友可以開心玩樂之如亦同時可以從中學習並傳達,以愛灌注生命,愛惜手中擁有的每一位小寶貝!

日期:16/1 – 28/2 (初一、二、三休息)

時間:12:00 p.m. – 7:30 p.m.

地點:D2 Place TWO 1樓101舖 (Bonbonniere店舖門外休閒區)

對象:各位小朋友 (歡迎家長陪同參與)

費用:會員價$280 (原價$380)

**任選其中一款動物工作坊

(名額有限,先報先得!以付款時間為準)

Facebook:https://www.facebook.com/babiboo.hk/

芊嶠與細佬·雞蛋仔
我育有一仔一女,芊嶠和劻霖,芊嶠出世後,就成為左全職媽媽,在陀劻霖時更在Facebook開了專頁,開始寫blog,其後都有在其他平台分享,目的是想和大家分享兩姊弟成長趣事,與大家分享親子好去處!