【荃灣宜家】IKEA新開荃灣分店 親子餐廳及波波池

Posted on October 12, 2017 By       2,532

ea0c1658-921a-4033-8604-4f7e7f006f2e

荃灣宜家返嚟喇!

認識你既時候係小學,

住喺屯門既我

出城係一件大事

每年,除左出城探親外,都總有一次有機會出城,就是每年新年前的大減價

之後,你突然說要離開

我也沒有大感覺

兜兜轉轉,你終於返嚟喇!

要學一間舖實在不易,辛苦宜家的每一位!

去到八米半商場門口,有一種感動,因為喺屯門出嚟,只要一程車就到門口喇!

呢間IKEA同世界各地既IKEA好唔同, 皆因佢有4層,3樓係top 5 受歡迎既room setting, 5樓就係家飾部、6樓係傢俬部,而7樓就係最愛既餐廳同波波池!

一去到,即時殺到波波池!

呢一片smaland並不small! 可惜心心未夠90cm,只可以睇下啦,不過喺滿口見到哥哥姐姐玩都已經好開心喇!入去仲會探熱添! 真係見到有發燒小朋心唔俾入去啊!

*提提朋友仔,如果想玩一早嚟左攞籌先,唔駛等咁耐啊!

真正親子餐廳

可以俾你一路食睇佢一路玩,又唔怕俾人捉走,而且仲有抵到爛既兒童餐!唔知係咪只有荃灣店先有呢?餐廳既PLAY TOWER可以俾你一路食一路玩

highchair 同兒童餐具就一定唔少得啦!

舖入面仲加左大大少少既playtower俾小朋友玩,真係大人買得安心,小朋友又玩得開心,有咩開心得過你放電時我shopping!

仲有就係要提下呢隻限量豬,只有荃灣IKEA先有售架咋,賣哂就無架喇!f683e29b-356e-4ada-a797-41411e280af5

心媽最愛就係shopping啦, 大大少少既roomsetting都有好多靚野睇!

而心姐都大愛shopping!

最愛去children ikea 到玩佢既玩具

去片望下啦!

心媽到訪荃灣宜家小貼士

1. 正式開業日期係10月11,記得,唔好早去啊

2. 八咪半商場仲有好多好野食

3. 車位好有限,可以泊愉景或者地鐵

小恩子的港女生活簡介:

由全職工作轉為全職母親,愛煮、愛食、愛減肥、愛帶心姐四圍去找新鮮事,每天生存都是為家庭,想與我一起分享家事! 多點到訪吧!

小恩子的港女生活
是一個典型港女,有老公,有兒女,但仍愛食、愛煮、愛玩! 沒有美麗的照片,沒有專業的烹飪技術,只相信有心就可以煮出健康菜式!