【親子好去處】GT小車手嘉年華 充氣賽道超吸引

Posted on April 10, 2017 By       521

5O2A0537 copy

最近頻頻有機會做飛車黨,各大商場都有小賽道俾小朋友一嘗做小車手的心願!今次到數碼港The Arcade小車手嘉年華,除咗慶祝復活蛋有得玩掘蛋遊戲之外,仲有得參加小車手計時賽,而且仲有超多懷舊攤位遊戲同其他活動,玩足成日都玩唔哂!去數碼港其實有好多方法,起初以為得鰂魚涌或者中環轉乘巴士兩個途徑,原來一Check之下發現屋企附近有巴士(970)可以直達(當然比較耐…) 但係其實如果到中環轉乘巴士計埋步行都係差不多時間。

一進入商場就先被這個由Wonderland設計的充氣賽道所吸引,真係想快D可以落場玩!

5O2A0408 copy

一話影相兩個就自動行埋去搵自己鍾意顏色的方程式賽車。

一如我所料,芊芊玩掉彩虹就好似倒錢落海咁,我一切期望就唯有放在哥哥身上,加油呀!佢哋兩個分別掉中紅色(但係擲咗少少界),但職員哥哥超好人,照俾番份小小禮物佢哋

5O2A0409 copy

5O2A0413 copy

5O2A0415 copy

2位單純的細路,以為自己好利害,啱啱開始玩就已經可以贏到獎品。

5O2A0417 copy

為咗唔打擊你哋嘅信心,個秘密等你哋18歲先至話番俾你哋知啦…

5O2A0419 copy

掉中哂3隻獅子公仔可以得8個印(指定數量印花可以換到Little Adventures不同大小的可愛動物毛公仔)。

這個專區需要5個遊戲點數,一入場就獲職員送我哋兩隻馬騮公仔!跟住見到一大個屏幕投射海底的影像,原來呢個叫「海底水族館」,小朋友將佢哋完成嘅畫作經掃描器一讀,自己的畫作就會即時進入畫面

5O2A0423 copy

5O2A0429 copy

呀妹先完成就去將畫作交俾職員哥哥去掃描!

搵到啦,兩個分別搵到自己畫嘅魚同蟹,估唔到呢個小活動可以令佢哋咁開心!

5O2A0438 copy

5O2A0466 copy

小朋友學嘢特別快,我哋冇理會佢點樣先可以掉得中,芊芊自己發現彈一下枱入碗係容易D,所以有陣時真係唔駛特別限制小朋友的創意。

玩完攤位遊戲我哋上到大草地平台,原來呢度又有好多嘢玩,點算呀!玩極都仲有嘅?

5O2A0490

彈床後面有個碰碰車遊戲區,大人細路都可以一齊玩!

5O2A0513 copy

我哋先入場聽職員哥哥講解守則,戴上頭盔着齊裝備…

5O2A0537 copy

5O2A0641 copy

呀劍評分: 10分

呀劍評語: 對好多無車朋友嚟講,聽到數碼港可能都會話好遠,唔想山長水遠去玩一個商場節日活動,但係其實要上嚟一D都唔難仲好快,而且今次活動真係好玩,亦係平民價錢!玩完仲可以喺度食埋嘢睇多場戲先番屋企都仲得!

數碼港商場x Wonderland-「GT小車手嘉年華」 簡介
打造全港首個「戶外兒童電動GT賽車競技場」 同場設獵蛋尋寶、創意數碼水族館、童樂碰碰車、奇趣保齡球、反斗充氣彈彈跳,超過10個經典攤位遊戲贏取豐富獎品歡渡開心假期

數碼港商場 x Wonderland「GT小車手嘉年華」 (已完結)
日期:2017年4月14日至2017年4月17日 (共4天)
時間:上午 10 時至下午7時
地點:數碼港商場L2全天候廣場及 數碼港2 座4樓數碼廣場
票價:遊戲證$200 (包含15個遊戲點數)
活動查詢:2376 4978

kimfamilytravel
我不是甚麼旅遊達人,我寫的也不夠全面,只希望記下太太跟小朋友的點點滴滴,藉此也可跟大家分享些心得!