糖果太甜、薯片太鹹……咁紐西蘭芝士糖呢?

Posted on April 26, 2017 By       5,462

20170426_ACHOR

有小朋友之前,其實我都經常食零食,最愛軟糖、薯片、朱古力,不過小朋友愈來愈大,見我食零食又想一齊食,但始終他才四歲人仔,食太多零食容易咳,又怕他會蛀牙,加上好多零食都高糖、高鹽、高脂肪,真係不希望他經常食。

 

但我自己都做過小朋友,明白完全無得食零食係相當痛苦,所以諗出一個折衷方法——用芝士糖代替糖果!芝士糖英文名叫Candy Cheese,係做開乳製品的Anchor新出的產品(用開牛油的一定知道這牌子),我最鍾意芝士糖的地方係個包裝真的好似一粒糖!乳黃色的外表,一睇以為係牛奶糖!小朋友好易接受到,好開心有零食食!

 

產品來自天然純正的紐西蘭奶源,芝士味不會太濃或太淡,平時無食開芝士的仔仔都不抗拒,連續食兩粒!每包15粒,粒粒都係獨立包裝,十分方便衛生,就算帶出街做小食都得。

 

至於營養方面,Anchor Candy Cheese有含2倍鈣質*,鈣質幫助鞏固小孩骨骼及牙齒健康,加上無添加防腐劑,都好放心給仔仔食。不過提提大家,Anchor Candy Cheese係適合三歲或以上的小朋友食用的。

 

希望大家鍾意我的介紹啦~

 

* 100g of regular Cheddar Cheese contains 711mg of Calcium, NDB No. 01270, The Nutrient Data Laboratory, USDA.

 

BK Ka姐
育兒家庭鎖事,都關我Ka姐事~!