【假日好去處】佐敦谷公園大放電

Posted on April 18, 2017 By       7,210

20170418_PARK

每次行輕西貢,都好想去大名鼎鼎嘅佐敦谷公園,究竟又咩咁好玩呢?今次終於同心姐來咗,綠悠悠的斜坡草地,又闊又大,的確好啱小朋友去,不過地點就真係隔涉,平日就可以有位泊車。

 

假日真係要等一陣,平日去,仲有好多位,我問過公園嘅人,佢話如果假日11點人潮就到,會見到車龍。

 

最吸引男仔嘅,就係呢個內外都有嘅小型遙控車埸。

 

其實一點也不少,旁邊仲有位畀一眾媽媽休息添,公園的驅蚊設施好好。

 

而且十分乾淨,太開心無影到成個公園,下面呢張係一邊來嘅,好啱2歲以下嘅小朋友自己玩。

 

爬上爬落無難度,更加無大哥哥姐姐撞到你,呢個過山車至韆鞦,仲可以反落來唔怕佢地跌。

 

不過心心就太細,5歲就可以玩到佢呢個FUCTION,以平衡為主嘅既玩兒,大小朋友都愛喎。

 

到草地呢邊!綠悠悠的斜坡草地,佢有佢跑,我有我坐下食下野。

的確係好舒服!

 

更多資料:http://www.lcsd.gov.hk/tc/parks/jvp/fac.html

 

小恩子的港女生活
是一個典型港女,有老公,有兒女,但仍愛食、愛煮、愛玩! 沒有美麗的照片,沒有專業的烹飪技術,只相信有心就可以煮出健康菜式!