Posted on November 17, 2017 By

話說大半年前小小豬睇THINK BIG節目時,其中有一集係介紹鞍山探索館,佢見到節目入面嘅小朋友學做一個小礦工,佢都不知幾有興趣,仲叫我帶佢去玩。難得小小豬有興趣,我當然好樂意帶佢去玩,不過原來參加活動係需要自行組團,每團最少都要10個人,所以就冇得去玩了。 全文…


Posted on By

IMG_1406.JPG

大家也與貓町媽媽一樣最愛聖誕節及是樂園控嗎?是的話,告訴你一個好消息: 就是香港迪士尼樂園「A Disney Christmas」已經降臨迪士尼啦!雖然我覺得樂園是什麼時候都好玩,但在不同節日樂園又會換上新裝,就會變得更加吸引。多謝BK Milk的邀請,貓町媽媽一家可率先體驗充滿聖誕氣氛的迪士尼,立即報告一下有無驚喜先~ 全文…


Posted on November 15, 2017 By

終於等到入秋的涼爽好天氣,可以舒舒服服走出戶外啦,這次我們來到白石燒烤BBQ兼帶暴龍去充氣彈床嘉年華放電啦!
之前其實夏天就又來過這裡的水上充氣樂園玩耍,不只是暴龍,連我跟爸爸都玩得非常開心,所以這次見到充氣彈床嘉年華在白石燒烤舉行,當然要來試試啦! 全文…